Zonweringdoek

Zonweringdoek van DC.  De Franse fabrikant Dickson Constant is een van de toonaangevende producenten van zonweringdoek in Europa.  De doeken van Dickson Constant worden vervaardigd van 100% rotvrij in de massa gekleurd polyacrylaatgaren Suncacryl en zijn voor zien van een vuil- en waterafstontende Cleangard-behandeling. De doeken van Dickson Constant zijn zeer geschikt voor alle soorten zonwering. Of je nu kiest voor een tijdloze uni of een trendy design, met een doek van Dickson Constant ben je verzekerd voor een jarenlange bescherming tegen de zon.

De collectie zonweringsdoeken van Dickson Constant is onderverdeeld in de hieronder vermelde groepen. Onderaan de pagina vind je een actueel totaaloverzicht van de beschikbare dessins. Onze adviseurs helpen je graag met het maken van de juiste keuze. 

Orchestra

De Orchestra collectie biedt een ruime keuzen uit effen doeken (uni’s), de bekende blokstreepdoeken en fantasy doeken. De laatste jaren is de Orchestra collectie uitgebreid met speelse dessins. Dit past in ontwikkeling van de laatste jaren waarin buitenruimte steeds meer in verbinding staat met de binnenruimtes van een woning waardoor er vaker modieuzere keuzes gemaakt worden. Durf jij te kiezen voor een statement aan je gevel? 

Orchestra Max

De Ochestra max doeken zijn ontwikkeld voor gebruik in de horeca, waar zonneschermen ook vaak de functie van regenwering hebben. Naast de standaard aanwezige waterafstotende behandeling zijn de Orchestra max doeken voorzien van een extra coating aan de onderkant van het doek. Hierdoor houdt een Orchestra max doek het water langer tegen. Doordat mensen ook thuis vaker van het buitenleven willen genieten worden deze doeken ook wel toegepast in zonneschermen en textieldaken

Infinity

De extra brede banen van Infinity zijn geschikt voor alle zonweringsystemen. Deze zonweringdoek is verkrijgbaar in 4 baanbreedtes: 165 – 200 – 250 – 320 cm en 19 egale kleuren. Het unieke weefsel van Infinity geeft het doek een gelijkmatige weerstand en elasticiteit in schering en inslag.

Zonweringdoek is onderhevig aan de dagelijkse mechanische belasting van zowel het systeem zelf (motor, structuur, rits, kabel) als van de weerselementen (wind, regen, sneeuw).
Om hiertegen weerstand te bieden, is het gamma Infinity met zijn grote baanbreedtes, gecombineerd met het Dickson Resilient System®, DE referentieoplossing voor alle zonwering.

Veel gestelde vragen

Dickson Constant zonweringdoeken

Wat zijn de voordelen van in de massa geverfde acryl?

Dickson en Sunbrella-stoffen worden voornamelijk geweven met “in de massa geverfde” acryl.

De hoogwaardige pigmenten worden tijdens de fabricage tot in het hart van de vezel geïmpregneerd, in tegenstelling tot de techniek van geverfd garen waarbij de kleurstoffen op het garen worden aangebracht en aan de oppervlakte blijven.

Dit zorgt voor een garen geverfd tot in het hart van de vezel en een stof met uitzonderlijke kleurweerstand en duurzaamheid.

 

Is het mogelijk om alleen doek te vervangen?

Onze adviseurs kunnen snel beoordelen of een zonwering, overkapping of parasol nog geschikt is om alleen het doek te vervangen.  

Het is mogelijk enkel de zonweringdoek te veranderen wanneer deze beschadigd is of wanneer u van stijl of kleur wilt veranderen, dit wordt herbekleding genoemd.

Herbekleding is een duurzaam proces omdat dit u toelaat enkel het zonweringdoek te veranderen zonder het hele mechanisme te moeten veranderen.

Het is ook een betaalbare oplossing: een nieuwe zonweringdoek kost gemiddeld slechts een vierde van de prijs van een volledig nieuw systeem.

 

Het doek referentienummer bestaat niet meer?

De Dickson Constant collecties worden regelmatig aangepast aan de laatste trends om u unieke designs en stoffen met ongeëvenaarde technische prestaties te kunnen bieden.

Als u een doekreferentie niet kunt terugvinden in de huidige collectie en u niet weet door welke andere referentie u uw zonweringdoek kunt vervangen, neem contact met ons op via het contactformulier en wij zullen u de referentie voorstellen die het dichtst in de buurt komt van de referentie waarnaar u op zoek bent.

Bij onze VVE is een doek voorgeschreven?

Vaak is er in splitsingsacte van de VVE een doeksoort, doekkleur en doekreferentie voorgeschreven. Hoe kan ik dat controleren achterhalen?

 

Kan ik de doeken vooraf bekijken?

De zonwering doekcollecties van Dickson Constant zijn digitaal te zien op de website van Dickson Constant. Ook op de website van Zon & Schaduw is de collectie digitaal te bekijken. 

Indien u de prachtige doeken op grote stalen zou willen bekijken kan dat bij u thuis of bij ons op kantoor. Graag komen we bij u, omdat dan de kleuren ook goed bekeken kunnen worden beoordeeld bij uw gevel en interieur. 

Wat is Dickson Designer ?

Dickson® is befaamd om zijn textiele innovaties. Ook digitaal is Dickson® creatief. Dat blijkt uit de multimediale 3D-simulator voor zonweringen: die visualiseert ultrarealistisch het zonweringdoek in uw echte omgeving, tot en met de schaduw op uw terras, en dat in amper drie minuutjes, gechronometreerd.

Maak simulaties van uw buitenzonwering met de Dickson Designer. Fotografeer uw gevel, kies een zonwering, test de zonweringdoeken van DICKSON en deel uw simulatie.

 

Kleuren kiezen voor uw zonwering uit de Dickson Constant doekcollecties?

Screens

Zonwering voor ramen

Buitenjaloezieen

Zonwering voor ramen

All onze producten

Binnenzonwering

rolgordijnen, jaloezieen, duette gordijnen, plisse gordijnen

Raamdecoratie

Gordijnen, shutters, vouwgordijnen, rolgordijnen en paneelgordijnen

Horren

Rolhorren, plisse horren, hordeuren

ADvies nodig?

Onze adviseurs geven graag en vrijblijvend advies

Markiezen

Zonwering voor Ramen

Rolluiken

Arty projects

Parasols

botanical photography

Uitval zonwering

architecture photography

Zonnezeilen

Zonwering voor Terrassen

Serre zonwering

Zonwering voor serre daken

Schaararm zonwering

Terras zonwering

Lamellendaken

Terrasoverkappingen

Klapluiken

Gevel zonwering

Schuifluiken

Gevel zonwering

Vouwdaken

Terrasoverkappingen

Markisolette zonwering

Gevel zonwering

Veel gestelde vragen

De meest gestelde vragen over buitenzonwering

Welke buitenzonwering is het beste?

IWelke buitenzonwering het beste bij uw situatie past, is afhankelijk van uw wensen, uw belangrijkste beweegredenen om zonwering aan te schaffen en de bouwkundige situatie.

Een adviseur van Zon & Schaduw zal altijd alle ins en outs van buitenzonwering met u bespreken. 

 

Is buitenzonwering windstabiel?

Er zijn diverse zeer windstabiele buitenzonwering systemen. ZIP screens zijn getest tot meer dan 130 km/u. Diverse speciale buitenjaloezieen zijn getest tot 85 km/u en luiken zijn ook zeer windvast.

 

 

Hoe lang gaat buitenzonwering mee?

In 1979 leverde Zonwering Westland 5820 buitenjaloezieen van het merk GRIESSER aan het Ministerie van Buitenlandse zaken. Vandaag werken de jaloezieen nog, ruim 40 jaar. GRIESSER, WAREMA zijn fabrikanten die producten maken welke vele jaren blijven functioneren. Dit zijn TOP merken. 

 

Bij bouwmarkten en bij internet winkels worden dit soort merken niet verkocht en is de levensduur minder lang. 

Gemiddeld moet buitenzonwering 10 tot 25 jaar goed functioneren. 

 

Jaarlijks onderhoud en service aan buitenzonwering verlengd de levensduur van de zonwering. 

Kan ik buitenzonwering met een App bedienen?

De meeste zonwering motoren, kunnen direct of via een extra tussenstekker gekoppeld worden op de Apps van Somfy, WAREMA, Jung, Siemens, Loxone, Casambi, Niko of andere Smart Home en gebouw beheer systemen.

 

Onze afdeling, besturing techniek, heeft met alle mogelijke systemen gewerkt. 

Is buitenzonwering de beste warmtewering?

De directe straling van de zon wordt door buitenzonwering geblokkeerd of gereduceerd. De warmte is niet door het glas naar binnen. Bij binnenzonwering, hoe goed deze ook is, komt de straling eerst door het glas naar binnen.  

Warmtewering wordt aangegeven door de G-waarde. Een G-waarde van 0.07 betekend dat 7% van de totale zoninstraling binnen komt door de zonwering. 

 

Met G-waarde Totaal wordt de waarde aangegeven van de zonwering in combinatie met het glas. 

Wat is de levertijd van buitenzonwering?

De levertijd van maatwerk zonwering, waarbij kleur van het frame, kleur van het doek, soort motor geheel op maat voor u wordt geproduceerd varieren van enkele weken tot wel 10 weken.

 

De levertijd is afhankelijk van het seizoen en van de ingewikkeldheid van uw bestelling. 

Maak een afspraak

Buitenzonwering koop je niet elke dag. Vrijblijvend advies verplicht u tot niets. Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies.