Hordeuren

Zon & Schaduw heeft diverse soorten hordeuren voor alle soorten deuren.

Plisse hordeuren

Diverse soorten plisse hordeuren op maat gemaakt

Plisse hordeuren kleur zwart

In RAL 9005 en 9005 structuur

Plisse Fit Easy

Luxe plissehordeur

Scharnierende hordeur

Zonwering voor ramen

Schuivende hordeur

Zonwering voor ramen

All onze producten

Binnenzonwering

rolgordijnen, jaloezieen, duette gordijnen, plisse gordijnen

Raamdecoratie

Gordijnen, shutters, vouwgordijnen, rolgordijnen en paneelgordijnen

Buitenzonwering

Rolhorren, plisse horren, hordeuren

ADvies nodig?

Onze adviseurs geven graag en vrijblijvend advies

Over hordeuren

Unilux hordeuren en raamhorren kunnen altijd gerepareerd worden en dat verlengt de levensduur. Het gaas in onze horren is zo doorzichtig mogelijk, maar moet wel zichtbaar blijven anders bestaat de kans dat er per ongeluk doorheen gelopen wordt. In onze hordeuren zit daarom zwart gaas. Montage van de hordeur op maat is altijd zowel mogelijk op-de-dag (op het kozijn) als in-de-dag (in het kozijn). Wat voor jou de beste oplossing is, is altijd afhankelijk van jouw kozijn en deur. Gelukkig zijn wij gespecialiseerd in maatwerk en heb je altijd een passende hor voor je deur! Wij bieden vele mogelijkheden voor een hordeur op maat. Je hebt een geselecteerde bouwmarkt dus niet meer nodig, een hordeur kopen doe je bij Zon & Schaduw. Een Unilux hordeur van ZW Groep past altijd!

Plisséhordeur

In onze Plisséfit plisséhordeur vouwt het gaas op. Een voordeel is dat deze minder ruimte inneemt en zeer duurzaam is. Daarnaast is deze deurhor ideaal in het dagelijks gebruik, je schuift de hordeur open en hij blijft staan op de juiste stand. Je schuift deze hor daarna weer terug voor je deur.

Vaste hordeur of schuifhordeuren

 

Het gaas in deze vaste hordeur zit opgespannen in een frame. Dit frame scharniert of schuift voor de deuropening en neemt dus de nodige ruimte in beslag. Een voordeel hiervan is dat deze soort hordeuren beter bestand zijn tegen huisdieren, mits voorzien van speciaal sterk petscreen gaas. Deze hordeur wordt ook altijd helemaal op maat gemaakt dus hij past zeker. Deze hordeur kan tevens uitgebreid worden met een kattenluik. Zo kun je bij het kopen van een hordeur dus ook rekening houden met je huisdier!

.

 

 

Een rolhordeur

Gaas rolt op in een cassette. Prima keuze voor draaiende deuren. Een voordeel is dat deze rol deurhor minder ruimte inneemt, als budget oplossing soms geschikt voor deuren die niet veel gebruikt worden. Laat je altijd goed adviseren door een van de horrenspecialisten als je een hordeur wilt kopen!

Alle voordelen van hordeuren

We weten inmiddels allemaal dat het klimaat in Nederland aan het veranderen is. Het wordt de afgelopen jaren telkens weer warmer en natter. Dit betekent dat je in het voorjaar de ramen en deuren gewoon lekker open wilt laten staan. Niet alleen in het voorjaar, maar tegenwoordig zie je dat mensen ook in het najaar de deuren steeds vaker laten openstaan. Lekker ventileren, frisse lucht naar binnen halen.

Dan heb je alleen wel een vaste hordeur nodig, want insecten komen zonder een vaste hordeur gemakkelijk binnen. Of je nu kiest voor een scharnierende hordeur, een plissé hordeur, een dubbele plissé hordeur of reguliere dubbele hordeuren, voor alle soorten hordeuren geldt dat hier een fors aantal voordelen aan zitten. Wij leggen de voordelen van een vaste hor graag uit.

> Geschikt voor ieder huis

Het maakt niet uit wat voor huis je hebt, de voordeuren van Unilux passen op iedere deur. Het maakt ook niet uit wat je kozijn materiaal is, een aluminium kozijn of een kozijn van hout, materiaal metaal, de voordeuren van Unilux kunnen op ieder kozijn gemonteerd worden. Daarnaast heb je ook horren waar monteren helemaal niet nodig is. Zo heb je bijvoorbeeld de magneet hor, deze zet je anders dan scharnierende hordeuren of een rolhordeur in het raam. Je kunt hordeuren zelfs in het tuinhuis gebruiken! Wanneer je hier vaak zit dan is een hordeur in het tuinhuis helemaal geen gek idee!

> Meer dan enkel wering tegen ongedierte

De ideale hor houdt niet alleen insecten buiten, ook is ieder type hordeur ook een goede bescherming tegen hooikoorts. Het gaas van je nieuwe hor helpt ook om pollen buiten te houden! Ook wanneer je vrij gevoelig bent voor allergieën zijn horren een goed idee! Wij krijgen ook vaak de vraag, zijn lamellen voldoende bescherming of heb ik een hordeur nodig? Als je insecten buiten wilt houden dan zijn horren echt een must. Lamellen zijn niet voldoende beschermend in de zomer.

> Veel keuzemogelijkheden

Bij Unilux is er veel keuzemogelijkheid. Altijd een hor op maat die perfect past bij de deur en het kozijn. Of er nu sprake is van dubbele deuren, draaiende deuren of andere openslaande deuren, wij hebben de juiste soorten hordeuren voor iedere situatie. Wil jij een moderne hor die altijd in de gewenste stand blijft staan? Overweeg dan eens een plisse hordeur!

Er zijn niet enkel horren voor deuren, maar ook voor ramen. Een luxe uitgevoerde rolhor is bijvoorbeeld ook voor de ramen verkrijgbaar. Wel goed om op te letten is met wat voor soort ramen je te maken hebt. Je hebt naar binnen en naar buiten draaiende ramen. Een naar binnendraaiend raam kan prima een inzethor voor worden geplaatst. Deze kan gemonteerd worden en hoeft niet te worden bediend. Terwijl voor een naar buiten draaiend raam vaak andere oplossingen nodig heeft.

Soorten hordeur op maat van Unilux

Wij maken onderscheid tussen een aantal soorten horren. Allereerst heb je horren voor ramen en deuren. Dan zijn er betreft horren voor deuren keuzes te maken uit de plissé hordeur, de rolhordeur, of de scharnierende hordeur. Plissé hordeuren zijn de meest moderne en populaire keuze, alhoewel een rolhor ook een prima keuze blijft en ook makkelijk op het kozijn te monteren valt. Het hangt ook af van het soort deur dat je hebt welke keuze je maakt. Een rolhor is bijvoorbeeld een prima keuze voor de standaard deur, alhoewel er bij dubbele deuren toch beter voor plissé hordeuren gekozen kan worden.

De plisse hor

Steeds meer mensen kiezen voor een plissé hordeur. Dit is een zeer goede keuze op het gebied van kwaliteit. Deze deur in een slanke aluminium cassette heeft zowel een goede praktische als esthetische functie. De deur met haar zwart geplisseerde horgaas vouwt zich op en uit. Daarnaast blijft deze vaste hor altijd op de juiste stand staan. Een plissé hordeur ziet er stijlvol uit. Tegenwoordig is een wit aluminium uitgevoerde plissédeur erg populair.

Plisse hor, een goede investering

De plisse hordeur is een goede investering waar je lang meer vooruit kan.

> Je houdt vliegende insecten jarenlang effectief buiten met een (wit) aluminium uitgevoerde plissédeur. Er zijn bijvoorbeeld extra verstevigingen aangebracht op het gaas van een plisse hordeur. Hierdoor gaat het gaas lang mee. Ook gebruiken win aluminium van hoge kwaliteit, je kunt dus een lange levensduur verwachten.

> Daarnaast kun je de deur op verschillende standen openzette. De traditionele rolhordeur die nog altijd met magneetstrips sluit die schiet los en kan niet half open staan. Daarnaast heeft deze hordeur geen openstaande drempel. Deze bestaat wel bij de traditionele hor. Dit is goed voor mensen die slecht ter been zijn en voor kinderen.

> Ook geniet je optimaal van je hordeur. Je hebt een hor die vliegende insecten buiten houdt, maar een aluminium uitgevoerde plissédeur ziet er tevens enorm stijlvol uit. Het is een ware aanwinst voor je huis, een pronkstuk.

> Een plissé hor is tevens ook prima voor een schuifpui. Met een schuifpui is het soms lastig om een hor te vinden omdat schuifpuien vanwege de lente. Een rolhordeur is voor draaiende deuren misschien handig. Maar met een schuifpui is dit vaak minder praktisch. Met dubbele schuifpuien zijn plissé horren een prima oplossing. Je kunt aan beide kanten een hor plaatsen.

Altijd horren op maat gemaakt

Unilux levert maatwerk. Of je horen wilt voor openslaande deuren of een schuifpui, of je kiest voor een rolhordeur of plissé hordeuren. Unilux levert horren op maat. Via onze website kan de juiste hor worden gekozen, waarna vervolgens de correcte uitvoering van de hor dient te worden gekozen, vervolgens kunnen de afmetingen worden ingegeven.

Het voordeel hiervan is dat jouw hordeur altijd perfect past. Wanneer de afmetingen niet helemaal met het kozijn overeen komen, ook al is het maar een beetje, zullen je horren nooit effectief functioneren. Het is dan ook belangrijk om bij het samenstellen van hordeur altijd eerste de afmetingen nog eens goed op te meten. Het gebeurt soms dat er wordt geschat, maar wij adviseren om altijd nog eens goed te meten!

Veelgestelde vragen over hordeuren

a

Hoe duur is een hordeur?

 
a

Is een hordeur op maat mogelijk?

 
a

Waar een hordeur kopen?

 
a

Waar wordt hordeur van gemaakt?

 
a

Wat is een hordeur?

 
a

Wat is een plissé hordeur?

 
a

Wat zijn de beste hordeuren?

 
a

Welke soorten hordeuren zijn er?

 
a

Welke typen hordeuren?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

Maak een afspraak

Buitenzonwering koop je niet elke dag. Vrijblijvend advies verplicht u tot niets. Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies.