Textiele overkapping, pergola zonwering, P20 van WAREMA

Montage van zonwering

Veilige en betrouwbare montage van zonwering, is uitermate belangrijk voor het langdurig gebruiken van uw zonwering. 

Montage werkzaamheden

Ook bouwkundig beoordelen van de situatie..

All onze producten

Binnenzonwering

rolgordijnen, jaloezieen, duette gordijnen, plisse gordijnen

Raamdecoratie

Gordijnen, shutters, vouwgordijnen, rolgordijnen en paneelgordijnen

Horren

Rolhorren, plisse horren, hordeuren

ADvies nodig?

Onze adviseurs geven graag en vrijblijvend advies

Het monteren van zonwering is werk voor specialisten. Vooraf dient de bouwkundige situatie beoordeelt te worden. De meeste fabrikanten, zeker de gerenommeerde bedrijven uit Duitsland, België en Zwitserland maken gebruik van montage calculatie programma’s

Veel gestelde vragen

De meest gestelde vragen over montage van zonwering

Hoe weet u wat voor bevestigingsmateriaal nodig is?

Zon & Schaduw gebruikt veelvuldig de online montage adviseur tool van WAREMA.

De zonweringsplanner (www.sonnenschutzplaner.de) is een online planningstool waarmee 2D-tekeningen (DWG, DXF of afbeelding) of 3D-modellen van WAREMA producten kunnen worden geconfigureerd en gedownload. Deze video toont de verschillende manieren om de tekening te downloaden vanuit de tekeningconfiguratie.

www.warema-group.com

Voor alle zonwering typen heeft WAREMA berekeningen laten maken, waarbij sterkte berekeningen zijn gedaan. Hierdoor is naast de enorme ervaring van onze vakmensen ook gekeken naar bouwkundige eisen. 

 

 

Is buitenzonwering windstabiel?

Er zijn diverse zeer windstabiele buitenzonwering systemen. ZIP screens zijn getest tot meer dan 130 km/u. Diverse speciale buitenjaloezieen zijn getest tot 85 km/u en luiken zijn ook zeer windvast.

 

 

Hoe lang gaat buitenzonwering mee?

In 1979 leverde Zonwering Westland 5820 buitenjaloezieen van het merk GRIESSER aan het Ministerie van Buitenlandse zaken. Vandaag werken de jaloezieen nog, ruim 40 jaar. GRIESSER, WAREMA zijn fabrikanten die producten maken welke vele jaren blijven functioneren. Dit zijn TOP merken. 

 

Bij bouwmarkten en bij internet winkels worden dit soort merken niet verkocht en is de levensduur minder lang. 

Gemiddeld moet buitenzonwering 10 tot 25 jaar goed functioneren. 

 

Jaarlijks onderhoud en service aan buitenzonwering verlengd de levensduur van de zonwering. 

Kan ik buitenzonwering met een App bedienen?

De meeste zonwering motoren, kunnen direct of via een extra tussenstekker gekoppeld worden op de Apps van Somfy, WAREMA, Jung, Siemens, Loxone, Casambi, Niko of andere Smart Home en gebouw beheer systemen.

 

Onze afdeling, besturing techniek, heeft met alle mogelijke systemen gewerkt. 

Is buitenzonwering de beste warmtewering?

De directe straling van de zon wordt door buitenzonwering geblokkeerd of gereduceerd. De warmte is niet door het glas naar binnen. Bij binnenzonwering, hoe goed deze ook is, komt de straling eerst door het glas naar binnen.  

Warmtewering wordt aangegeven door de G-waarde. Een G-waarde van 0.07 betekend dat 7% van de totale zoninstraling binnen komt door de zonwering. 

 

Met G-waarde Totaal wordt de waarde aangegeven van de zonwering in combinatie met het glas. 

Wat is de levertijd van buitenzonwering?

De levertijd van maatwerk zonwering, waarbij kleur van het frame, kleur van het doek, soort motor geheel op maat voor u wordt geproduceerd varieren van enkele weken tot wel 10 weken.

 

De levertijd is afhankelijk van het seizoen en van de ingewikkeldheid van uw bestelling. 

Maak een afspraak

Buitenzonwering koop je niet elke dag. Vrijblijvend advies verplicht u tot niets. Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies. 

Monteren of installeren:

Er is een duidelijk verschil tussen monteren en installeren. Bij monteren wordt het product volgens de richtlijnen van de fabrikant gemonteerd. Bij installeren wordt het product ook aangesloten en bedrijfsvaardige opgeleverd. Zon & Schaduw monteert uw producten en hanteert een standaard installatie aan in de offertes. Tenzij anders omschreven wordt montage aangehouden en standaard installatie werkzaamheden opgenomen in de offerte. 

Standaard installatie:

Standaard installatie van elektrisch bedienbare zonwering houdt in dat bij buitenzonwering, rolluiken en overkappingen de producten worden gemonteerd en dat de motoren en sensoren aangesloten op een buiten aanwezige vrij toegankelijke voeding, binnen 3 meter afstand van de motor of sensor. Vaak wordt hiervoor een lasdoos buiten of een hirschmannstekker verbinding buiten gebruikt. 

Doorvoer gaten boren:

Het boren van doorvoergaten door muren, kozijnen is niet standaard in de offerte opgenomen. Tenzij apart vermeld en berekend behoort het boren van doorvoergaten niet tot de standaard montage en installatie werkzaamheden. Uiteraard hebben onze vakmensen ruime ervaring met het boren van deze doorvoeringen en kunnen  onze vakmensen dit wel uitvoeren. Voor het boren van zeer gecompliceerde doorvoeringen werkt Zon & Schaduw samen met diverse partners. 

Aansluiten van elektrisch componenten:

Het aansluiten van motoren, relaiskasten, schakelaars, voedingen of andere elektro technische werkzaamheden worden uitgevoerd door monteurs welke hiervoor opgeleid zijn. Deze werkzaamheden zijn niet standaard bij montage werkzaamheden inbegrepen tenzij het apart vermeld is in de offerte. 

Programmeren:

De geleverde zonwering producten worden in de fabriek geprogrammeerd. De eindafstellingen van de motor wordt standaard ingesteld. Indien deze niet zijn ingesteld zullen onze monteurs deze instellingen erin zetten met hun proefsnoer of indien de voeding zoals boven aangegeven aanwezig is aansluiten en programmeren. Alle andere programmeringswerkzaamheden zijn niet inbegrepen in de standaard montage. Deze werkzaamheden zijn alleen opgenomen als deze separaat zijn omschreven in de offerte en orderbevestiging. 

Onze monteurs hebben veel ervaring met het programmeren en inregelen van zonwering motoren, afstandsbedieningen en andere elektrische componenten van de zonwering besturing installatie. 

Montage referenties ZW Groep

Woonhuis Naaldwijk

Nieuwbouw woning, met klassieke uitstraling voorzien van ZIP screens type Solar, met zonnepanelen en accu. Motoren en besturing Somfy.

Woonhuis H.I. Ambacht

Luxe woning in de nieuwe vogelbuurt, Hendrik Ido Ambacht, basis ZIP screens met zonnecel en accu. Tevens knikarmzonnescherm.

Kantoor VOPAK

ZW Groep adviseerde en leverde de HARO ZIP screens voor hoofdkantoor VOPAK in Rotterdam. Besturing van het merk Tedsen

Winkelcentrum

De appartementen boven winkelcentrum Hogendorpkwartier in Vlaardingen zijn voorzien van HARO ZIP screen