Reiniging buitenjaloezie

Zon & Schaduw Tips: Het onderhouden en reinigen van een buitenjaloezie.

Wie zijn zonwering of andere externe zonwering reinigt, kan zonder zorgen uitkijken naar de volgende lente. Zon & Schaduw geeft nuttige tips voor professioneel onderhoud.

Ik reinig alle externe zonweringproducten op dezelfde manier. Verwijder eerst los vuil zoals stof, pollen of bladeren met een handborstel of stofzuiger. Vaak is ook spoelen met helder water nuttig, maar in de regel mogen geen hogedrukreinigers, schuursponsjes of agressieve reinigings- en oplosmiddelen, zoals alcohol of benzine, worden gebruikt. Alle geverfde of plastic oppervlakken moeten worden schoongemaakt met een vochtige doek of spons. Voor dit doel wordt bijvoorbeeld de gecertificeerde Warema zonweringreiniger met de reinigingshandschoen aangeboden. De verdere reinigingsstappen verschillen per zonweringsproduct.

Eenvoudige reiniging van de lamellen
Lamellen van buitenjaloezieën kunnen van stof en dergelijke worden ontdaan met een spons of doek zoals beschreven. Voor de praktische reiniging van de lamellen biedt de fabrikant een speciale lamellenreinigingstang of een lamellenreinigingsborstel aan. Deze kunnen worden gebruikt om meerdere lamellen tegelijk te reinigen, wat een tijdsbesparing tot 50% of meer kan betekenen.

Als toonaangevende fabrikant van zonweringen weet WAREMA precies wat belangrijk is bij het reinigen. Daarom behaalt u met onze hulpmiddelen optimale resultaten. De geteste en gecertificeerde WAREMA zonweringsreiniger is in combinatie met de WAREMA reinigingshandschoen geschikt voor het reinigen van metalen en kunststof oppervlakken. De handschoen bestaat uit een speciale microvezelstof en is bijzonder geschikt voor het losmaken en opnemen van veel vuil. Voor de reiniging van de lamellen van uw buitenjaloezieën gebruikt u het best de speciaal ontwikkelde WAREMA lamellenreinigingstang in combinatie met de zonweringsreiniger.

 

Zonwering adviseur: Raymond Sneek

Lamellen borstel

Speciaal gevormde tangborstel voor het optiamaal reinigen van de lamellen van een buitenjaloezie.

Lamellen reiniger

Warema Reinigingsconcentraat, voor het reinigen van jaloezieën, optimaal voor gebruik buitenshuis, zonweringsreiniger, 0,5 liter

Lamellen handschoen

Warema Reinigingshandschoen, voor het reinigen van jaloezieën, lamellen , optimaal voor gebruik buiten, wasbaar

Veel gestelde vragen

De meest gestelde vragen over buitenzonwering

Is reiniging van een buitenjaloezie noodzakelijk?

Ja periodieke reiniging van de lamellen en van de geleiders van een buitenjaloezie is belangrijk voor de werking en de levensduur van buitenjaloezieen. 

Horizontale buitenjaloezieën of lamellen staan bloot aan de grootste milieu-invloeden en de sterkste belastingen op gevels. Door weer en wind vervuilde buitenjaloezieën verliezen vaak hun functie en ontsieren architectonisch waardevolle gevels. Span- en ladderbanden worden blootgesteld aan buitensporige spanning door het weer. De noodzaak van regelmatig en professioneel onderhoud van deze zonwering is duidelijk en dient, naast het behoud van een goede werking, ook voor het behoud van de waarde van het gehele systeem.

 

Kan ik zelf onderhoud en keuring uitvoeren?

Onderhoudswerkzaamheden aan buitenjaloezieen is werk voor specialisten. Er is veel ervaring nodig om de combinatie van motoren, poulies, aandrijfassen, welke de optrekkoorden aandrijven goed te kunnen afstellen. 

 

Kan ik de reiniging zelf doen?

De reiniging van buitenjaloezieen is zeker goed zelf uit te voeren. Op onze website kunt u instucties en Tips vinden om deze werkzaamheden op een goede manier uit te voeren. 

Wees altijd voorzichtig met werken op hoogte en houdt uw eigen veiligheid goed in de gaten. Heeft u vragen over de uitvoering, kunt u ons altijd mailen of bellen. 

Wat moet ik met de motoren en besturing doen?

Bij de reiniging van uw buitenjaloezieen is het belangrijk om te controleren of er geen water in de stekkers, motoren blijft zitten, het voorkomen van sluiting. Dit kan immers voor storingen zorgen of erger dat er componenten kapot gaan. 

Het is belangrijk om jaarlijks uw besturing te (laten) controleren. Vak worden zonwering, rolluiken toegepast op doorgangen en zijn deze onderhevig aan de machine richtlijn, Dan is jaarlijkse keuring verplicht. 

Is er speciaal reinigingsmiddel?

Er is in samenwerking met onze leveranciers reinigingsmiddel verkrijgbaar welke speciaal is ontwikkeld voor de reiniging van buitenjaloezieen. 

 

Kan ik een afspraak maken voor reiniging?

Onze medwerkers zijn u graag van dienst voor het adviseren, opnemen van de werkzaamheden en het uitbrengen van een offerte. 

Wij vragen u een foto (of meer) van de situatie en uw adresgegevens zodat we gemakkelijk met u kunnen overleggen.  U kunt mailen naaar info@zon-schaduw.nl

Professioneel reinigen van buitenjaloezieen en overige buitenzonwering. 

 

Professionele reiniging van jaloezieën en lamellen op locatie.

Horizontale buitenjaloezieën of lamellen staan bloot aan de grootste milieu-invloeden en de sterkste belastingen op gevels. Door weer en wind vervuilde buitenjaloezieën verliezen vaak hun functie en ontsieren architectonisch waardevolle gevels. Span- en ladderbanden worden blootgesteld aan buitensporige spanning door het weer. De noodzaak van regelmatig en professioneel onderhoud van deze zonwering is duidelijk en dient, naast het behoud van een goede werking, ook voor het behoud van de waarde van het gehele systeem. Grondige reiniging van de jaloezieën en lamellen ter plaatse was slechts in zeer beperkte mate mogelijk met eerdere reinigingsmethoden zoals handmatige reiniging, hogedrukreiniging enz. Dit leidde tot aanzienlijke verstoringen van de dagelijkse en werkroutine (bijv. in kantoren, vergaderzalen, …). Ook veroorzaakten de werkzaamheden aan de buitenkant van het gebouw meestal ongewenste vervuiling van het geveloppervlak doordat water en reinigingsmiddelen naar beneden liepen.

Bovendien kan het met de hand of met een hogedrukreiniger reinigen van jaloezieën en lamellen de systemen beschadigen of zelfs vernietigen. Ons reinigingssysteem speciaal voor het reinigen van jaloezieën en lamellen is een innovatief, modulair systeem voor het professioneel reinigen van buitenjaloezieën of lamellen direct op het gebouw. Met het reinigingssysteem worden de jaloezieën of lamellen aan de buitenzijde in ongemonteerde toestand direct op het gebouw gereinigd, inclusief span- en ladderbanden.

Ons speciaal voor de reiniging van jaloezieën gebruikte reinigingssysteem is een innovatief, modulair systeem voor de professionele reiniging van externe jaloezieën en lamellen direct op het gebouw. Met het reinigingssysteem worden de buitenjaloezieën direct ter plaatse bij het gebouw in ongedemonteerde staat gereinigd, inclusief span- en ladderbanden.

Voor de reiniging worden de roterende rolborstels van de handmodule onder toevoer van water langs de zonwering bewogen – zonder chemicaliën. De rolborstels kunnen van links naar rechts en omgekeerd worden geleid, afhankelijk van het soort reinigingsproces. Voor verschillende lamelbreedtes kan de afstand tussen de rolborstels worden gewijzigd of de reiniging worden geoptimaliseerd door het gebruik van passende tandwielen en borstels. Het reinigingssysteem kan worden aangevuld met gedeïoniseerd water, zodat de jaloezieën aan de buitenzijde residuvrij kunnen worden gereinigd.

Wij kijken uit naar uw aanvraag en doen u graag een vrijblijvend aanbod.

 

 
 
 

Maak een afspraak

Buitenzonwering koop je niet elke dag. Vrijblijvend advies verplicht u tot niets. Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies.