Oververhitting van uw werkplek, huis managen met professionele buitenzonwering van WAREMA of GRIESSER

Hittegolf, opwarming?

Waarom buitenzonwering? Dat is natuurlijk een heel goede vraag. Het is duidelijk dat Nederland warmer wordt. Er komen meer hittegolven, het wordt valt meer neerslag in korte perioden. Naast het warmer worden, isoleren we onze huizen en bedrijfsgebouwen. Wet en regelgeving stellen dat we maatregelen moeten nemen om meer energiezuinig te bouwen. Isoleren is een veel gekozen oplossing. Meer isolatie zorgt er ook voor dat als de warmte binnen is, deze er moeilijker uit kan. Hierdoor ontstaat er vaker een probleem van oververhitting. De veel gekozen oplossing is dan, luchtbehandeling, koeling of zelfs een airco installatie. Dat is niet slim, als je niet eerst zorgt dat de zon buiten blijft en de gebouwen niet opwarmen. Immers het kost veel energie om te koelen. Daarnaast is een zonwering installatie veel goedkoper dan een luchtbehandeling of airco installatie.

Buitenzonwering

Tegen oververhitting en opwarming van huizen, kantoren, scholen, bedrijfsgebouwen, musea, ziekenhuizen en zorginstellingen.
ZIP screen van het merk WAREMA

Screen

Hoe werkt een screen tijdens hittegolf

Voorbouw, opbouw, ZIP screen van het merk WAREMA

Rolluik

Rolluiken tijdens een hittegolf

zijwaarts sluitende screen, buitenzonwering.

Buitenjaloezie

Hoe houdt een buitenjaloezie warmte buiten?

Screen buitenzonwering voor bijzondere ramen

Knikarmzonwering

Terraszonwering en hittegolf

Hittegolven, opwarming?

Een klimaat als een Zuid Europees land? Heerlijk is de eerste reactie, lekker genieten van de zon. Die opwarming heeft ook een keerzijde. Landbouw veranderd, onze werklust, energie gaat aangepast worden. Is er een verandering? Klimaatonderzoekers en – wetenschappers zijn er van overtuigd; Nederland gaat komende jaren steeds meer extremere hittegolven krijgen. Uitschieters in temperaturen en uitzonderlijk lange hittegolven worden hierbij eerder de norm, dan de uitzondering.

 

Voordelen en nadelen van de opwarming?

Zoals gezegd, meer buiten leven, festivals, uit eten op terrassen, lekker in de avond buiten sporten. Zo zijn er veel voordelen te bedenken. Goed voor de gezondheid. We kunnen genieten van de zon en van de warmte, maar… er kunnen ook wel wat nadelen zitten aan het warme weer in het dagelijks leven. Denk aan een verminderde nachtrust, een verminderde concentratie en lichamelijke klachten. Daarom eerst wat algemene tips die u kunnen helpen tijdens een hittegolf. Uiteraard vertellen we u als zonwering-specialist ook alles over de meest geschikte zonwering voor tijdens een hittegolf!

 

 

 
 

All onze producten

Binnenzonwering

rolgordijnen, jaloezieen, duette gordijnen, plisse gordijnen

Raamdecoratie

Gordijnen, shutters, vouwgordijnen, rolgordijnen en paneelgordijnen

Horren

Rolhorren, plisse horren, hordeuren

ADvies nodig?

Onze adviseurs geven graag en vrijblijvend advies

Veel gestelde vragen

De meest gestelde vragen over buitenzonwering

Welke buitenzonwering is het beste?

IWelke buitenzonwering het beste bij uw situatie past, is afhankelijk van uw wensen, uw belangrijkste beweegredenen om zonwering aan te schaffen en de bouwkundige situatie.

Een adviseur van Zon & Schaduw zal altijd alle ins en outs van buitenzonwering met u bespreken. 

 

Is buitenzonwering windstabiel?

Er zijn diverse zeer windstabiele buitenzonwering systemen. ZIP screens zijn getest tot meer dan 130 km/u. Diverse speciale buitenjaloezieen zijn getest tot 85 km/u en luiken zijn ook zeer windvast.

 

 

Hoe lang gaat buitenzonwering mee?

In 1979 leverde Zonwering Westland 5820 buitenjaloezieen van het merk GRIESSER aan het Ministerie van Buitenlandse zaken. Vandaag werken de jaloezieen nog, ruim 40 jaar. GRIESSER, WAREMA zijn fabrikanten die producten maken welke vele jaren blijven functioneren. Dit zijn TOP merken. 

 

Bij bouwmarkten en bij internet winkels worden dit soort merken niet verkocht en is de levensduur minder lang. 

Gemiddeld moet buitenzonwering 10 tot 25 jaar goed functioneren. 

 

Jaarlijks onderhoud en service aan buitenzonwering verlengd de levensduur van de zonwering. 

Kan ik buitenzonwering met een App bedienen?

De meeste zonwering motoren, kunnen direct of via een extra tussenstekker gekoppeld worden op de Apps van Somfy, WAREMA, Jung, Siemens, Loxone, Casambi, Niko of andere Smart Home en gebouw beheer systemen.

 

Onze afdeling, besturing techniek, heeft met alle mogelijke systemen gewerkt. 

Is buitenzonwering de beste warmtewering?

De directe straling van de zon wordt door buitenzonwering geblokkeerd of gereduceerd. De warmte is niet door het glas naar binnen. Bij binnenzonwering, hoe goed deze ook is, komt de straling eerst door het glas naar binnen.  

Warmtewering wordt aangegeven door de G-waarde. Een G-waarde van 0.07 betekend dat 7% van de totale zoninstraling binnen komt door de zonwering. 

 

Met G-waarde Totaal wordt de waarde aangegeven van de zonwering in combinatie met het glas. 

Wat is de levertijd van buitenzonwering?

De levertijd van maatwerk zonwering, waarbij kleur van het frame, kleur van het doek, soort motor geheel op maat voor u wordt geproduceerd varieren van enkele weken tot wel 10 weken.

 

De levertijd is afhankelijk van het seizoen en van de ingewikkeldheid van uw bestelling. 

Maak een afspraak

Buitenzonwering koop je niet elke dag. Vrijblijvend advies verplicht u tot niets. Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies. 

Waarom buitenzonwering? Lees de vele antwoorden.

#1 De warmte buiten houden

Een airco zorgt kan zorgen voor een aangenamere temperatuur, maar is mogelijk niet de meest gezonde optie voor het lichaam. Verkoudheid en andere lichamelijke klachten kunnen mogelijk door de airco optreden.

Daarom is onze allereerste tip: hou de warmte zoveel mogelijk buiten. Hoe? Zorg voor zonwerende raambedekking en sluit deze al voordat de eerste zonnestralen in de ochtend op het raam branden. Ook het sluiten van de ramen is essentieel bij het weren van de warmte in huis.

#2 De koelte van de nacht

In de nacht is het buiten vaak koeler. Het uitgelezen moment om die koelte ook even door ons huis te laten bewegen. Lucht het huis bijvoorbeeld laat in de avond als het buiten al koeler is en slaap met de ramen open.

#3 Pas uw werktijden aan

Als het bij uw werkzaamheden past is het ‘tropenrooster’ hierbij ook een goed idee. Start vroeg in de ochtend met thuiswerken en laat de koele buitenlucht in deze vroege uurtjes binnenstromen.

#4 Apparatuur in huis

Onze huizen staan vol met apparatuur. Denk aan een computer, een koffiezetapparaat, onze smartphones, de ovens, etc. Wist u dat al deze apparatuur extra warmte kan afgeven? Zet daarom de apparatuur die u niet gebruikt uit en haal de stekkers uit het stopcontact. 

#5 Water, water water

Natuurlijk moeten we goed drinken tijdens de warme dagen. Maar… water kan ook andere hele prettige voordelen opleveren! Zo koelt ons lichaam bijvoorbeeld af als we met onze voeten in een koud teiltje water zitten of als we onze handen en polsen onder de koude kraan houden. 

#6 Warmte door koken

Koken hoort normaal gesproken wellicht bij de orde van de dag. Tijdens een hittegolf kan het alleen wel een goed idee zijn om dit eens een dagje over te slaan… bij koken komt vaak extra warmte kijken door de hete ovens en pannen die een tijd aan staan. Wat dacht u van een lekkere koude salade? Of van een barbecue in de (schaduwrijke) tuin?