Horren van Zon & Schaduw

Zon & Schaduw heeft een uitgebreide collectie van binnen- en buitenzonwering, rolluiken, horren en terrasoverkappingen. 

De collectie is met zorg samengesteld.

 

Horren

Alle horren perfect op maat gemaakt

Plisse Fit Easy

Luxe plisse hordeur van Unilux

Rolhor Super +

Rolhor voor ramen

Draaikiepraam hor

Speciaal voor draaikiepramen

Plisse horren

Plisse horren voor ramen

All onze producten

Binnenzonwering

rolgordijnen, jaloezieen, duette gordijnen, plisse gordijnen

Raamdecoratie

Gordijnen, shutters, vouwgordijnen, rolgordijnen en paneelgordijnen

Buitenzonwering

Pergola zonwering, screens, terraszonwering, markiezen, buitenjaloezieen

ADvies nodig?

Onze adviseurs geven graag en vrijblijvend advies

Hordeuren

Niet alleen meer in de zomer en niet alleen meer muggen. Het hele jaar willen we frisse lucht binnen en insecten buiten. Een hordeur van Zon & Schaduw is altijd passend en perfect op maat voor uw situatie.

Zon & Schaduw uit Vlaardingen, adviseert, levert en monteert alle soorten hordeuren. 

Plisse hordeuren, scharnierende, rollende en schuivende hordeuren in elke maatvoering en kleur. 

Plisse hordeuren

Gemakkelijk en betrouwbaar

Schuivende hordeur

Voor grotere schuifpuien

Scharnierende hordeur

Sterke hordeur

Rolhordeur

Rolhordeur in diverse kleuren

Horren voor ramen

In de horren collectie van Zon & Schaduw vindt u meerdere soorten horren, voor elk raam een oplossing. Horren voor dakramen, draaikiepramen, naar buiten draaiende ramen en naar binnendraaiende ramen. 

 

Horren draaikiepraam

Voor kunststof draaikiepraam

Plisse hor

Voor ramen

Veerstift hor

Gemakkelijk te monteren inzethor

Horren voor dakramen

Velux & fakro ramen

Veel gestelde vragen

De meest gestelde vragen over horren

Welke plisse hordeur past bij ons?

IPlisse hordeuren, kunnen bijna altijd toegepast worden. Voor normale deuren, schuifpuien en dubbele deuren. Onze adviseurs, bekijken de situatie en kunnen aangeven wat de beste wijze van installatie is. 

In de collectie vindt u 2 kwaliteiten plisse hordeuren. De originele japanse plisse hordeur en de verbeterde generatie plisse hordeur. De Plisse Fit Easy. 

Welke hor is geschikt voor een dakraam?

Voor dakramen is de raamrolhor Super+ geschikt. Deze rolhor is goed bestand tegen grote windbelasting en is ook geschikt voor grotere of schuingeplaatste dakramen. Een raamplisséhor Voorzet UNIT of Combi UNIT is ook geschikt voor dakramen. Afhankelijk van jouw dakraam kun je ook kiezen voor onze raamrolhor Comfort, maar daarvan kan het gaas uit de geleiders komen en is dus minder geschikt bij grotere oppervlakken of veel windbelasting. 

ik heb een huisdier, wat is dan verstandig?

Onze horren zijn in eerste instantie bedoeld om insectenvrij te ventileren. We kunnen dus niet garanderen dat jouw huisdier binnen (of buiten) blijft met onze horsystemen. We hebben natuurlijk wel enkele extra stevige horvarianten. Vaste hordeuren zijn geschikt voor huisdieren, desgewenst ook met extra sterk petscreen gaas. Het is mogelijk een luik voor katten of honden te monteren in de schop- en duwplaat. Door de scharnieren kan een hond of kat de deur ook zelf open duwen. 

Beschermen horren ook tegen pollen?

Met het veranderen van het klimaat in Nederland, lijkt overlast van pollen sterker te worden. Meer mensen hebben last van pollen. 

Voor onze vaste horren (inklemhor, veerstifthor en vaste hordeur luxe) is het mogelijk om horren met Poll-Tex® pollengaas te bestellen. Dit Poll-Tex® pollengaas is ECARF gecertificeerd.

Beschermen horren ook tegen processie rupsen?

We krijgen deze vraag steeds vaker. Van het standaard gaas van Unilux zijn vooralsnog geen onderzoeken bekend over het weren van processierups. De eerste testen echter met het speciale Poll-Tex (pollengaas, voor pollen allergieën)
ten opzichte van standaard horrengaas, laten echter zien dat Poll-tex ook significant meer processierups haartjes tegenhoudt. Dit is de informatie van onze Poll-Tex® leverancier:

Bescherming tegen de eikenprocessierups

Verkennende testen bij Het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) in Wageningen hebben laten zien dat Poll-Tex ook uitstekend toegepast kan worden als bescherming tegen haartjes van eikenprocessierupsen. Op dit moment worstelen veel Europese landen met de eikenprocessierupsenplaag. De kleine en giftige haren van de rups kunnen in de wind worden meegedragen, wat ernstige huid- en keelreacties kan veroorzaken, waaronder een allergische reactie. De eerste testen met Poll-Tex ten opzichte van standaard horrengaas laten zien dat Poll-tex significant meer haartjes tegenhoudt.

Unilux en Zon & Schaduw behouden zich van uitspraken hierover en laat zich hierin informeren door onze leverancier. Voor onze vaste horren (inklemhor, veerstifthor en vaste hordeur luxe) is het mogelijk om horren met pollengaas te bestellen. Dit Poll-Tex® pollengaas is ECARF gecertificeerd.

Wat is de levertijd van horren?

De levertijd van maatwerk horren, waarbij kleur van het frame, soort gaas gekozen kan worden en de hor geheel op maat voor u wordt geproduceerd is de levertijd tussen de 2 en 4 weken. 

 

De levertijd is afhankelijk van het seizoen en van de ingewikkeldheid van uw bestelling. 

Maak een afspraak

Buitenzonwering koop je niet elke dag. Vrijblijvend advies verplicht u tot niets. Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies.